Настављајући реализацију креативних радионицу у Волонтерском сервису Звездаре (Булевар краља Александра 395) следећа два уторка- 17. и 24.октобра од 10,30 до 12,00 часова Сервис ће организовати нове радионице «Креативног кројења и шивења».

 

Уз помоћ вештих радионичарки Гордане, Биљане и Мире, заинтересоване суграђанке ће научити како могу од старих одевних предмета да направе нове, уникатне и употребљиве.

 

Радионе ће бити прилика за учеснице да науче како да започну процес кројења и сечења тканине, да саме испробају рад на машини и остале делове процеса корак по корак.

 

Као и обично, све што буду направили током обуке, учесници ће моћи да задрже као успомену и поклон Волонтерског сервиса Звездаре. Препорука је да заинтересоване суграђанке понесу своје одевне предмете које желе да рециклирају, преправе и дају им ново рухо.

 

Радионице су бесплатне за све учеснике, а уколико буде интересовања, обука ће бити продужена и током новембра са жељом да будуће „креативне кројачице“ развију и усаврше своје вештине и буду што самосталније.

 

Заинтересовани се о слободним местима могу информисати на број телефона Волонтерски сервиса 011/286-4426 сваког радног дана од 9 до 14 сати.