На 45. светском такмичењу за хармонику у Пули, у конкуренцији такмичара из великог броја земаља, ученик Александар Пејовић, из класе професора мр Александра Поповића, освојио је прву награду.

 

Поред одличног резултата на највећем светском такмичењу „Светском трофеју за хармонику“ и такмичења у Аустралији (Australian International Accordion Championships and Festival), ово је још један велики међународни успех Александра Пејовића и професора Александра Поповића

 

Након пандемије корона вируса ово је једно од првих великих међународних такмичење које је одржано уживо. Више десетина такмичара из читавог света оцењивао је међународни жири састављен од најеминентнијих уметника и професора хармонике. Такмичење се састојало из једне етапе.

 

 

Александар Пејовић је тренутно четврти разред Средње Музичке школе „Ватрослав Лисински“ у Београду, одсек хармоника, у класи професора Александра Поповића.

Основну музичку школу „Владимир Ђорђевић“ на Звездари завршио је 2018. године као ђак генерације, такође у класи професора Александра Поповића.

За девет година музичког образовања и заједничког рада са професором Поповићем, Александар је постигао изузетне резултате.

Поред многобројних концерата у најпознатијим концертним салама Београда и Србије Александар је такође учествовао на више од 50 домаћих и међународних такмичења за хармонику и на већини такмичења проглашен је победником.

Ово су неки од највећих Александрових успеха на такмичењима:

– Највеће светско такмичење за хармонику, „Светски трофеј“ (Trophée Mondial de L’Accordéon), 4.место, 2021.године

Звање ЛАУРЕАТА ( победника такмичења ) на такмичењима у Крагујевцу, Словенији, Прагу, Сарајеву, Грацу, Тивту, Смедереву, Aлексинцу, Београду, Књажевцу…

-6. место на 44.међународном такмичењу за хармонику „PIF Castelfidardo“, Италија 2019.године

– прве награде на Републичком такмичењу музичких и балетских школа, 2014. и 2021.године.

– прве награде на Фестивалима музичких и балетских школа у Зрењанину и Неготину.