Обележавање Дана општине Звездара (16. октобар) почело је данас у Свечаној сали ГО Звездара у којој је одржано свечано уручење новчане помоћи из Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ за 20 деце и младих без родитељског старања са пребивалиштем на подручју општине Звездара.

 

Новчану помоћ деци и младима уручили су председник Градске општине Звездара  Владан Јеремић и председник Одбора за новчану помоћ Задужбине „Шеговић” Душан Игњатовић са сарадницима, а присутне предузетнице Емилија Гојсовић и Јасмина Јовановић су за свако дете обезбедиле пригодан поклон.

 

Владан Јеремић је поздравио присутну децу и њихове старатеље и хранитеље и рекао да се Општина Звездара разликује од других, а једна од ствари по којој се разликује је и овај догађај када, захваљујући хуманости др Јелисавете и др Ивана Шеговића, има прилику да помогне деци без родитељског старања.

„Ово је 11. година како, захваљујући Задужбини „Шеговић”, Општина Звездара додељује помоћ деци без родитељског старања са своје територије. Од почетка ове лепе акције новчану помоћ је добило више од 200 деце са пребивалиштем на Звездари”-рекао је Јеремић истакавши да ће ова акција бити настављена и пожелевши присутној деци и младима да буду здрави, амбициозни и вредни, а да Општини могу увек да се обрате за помоћ и подршку.

 

Присутне је поздравио и Душан Игњатовић који је рекао да му је част што је свих 11 година председник Одбора за новчану помоћ Задужбине „Шеговић” која је током тог времена, захваљујући хуманости двоје лекара који су радили у Градској болници на Звездари, имала могућност да помогне деци без родитељског старања и њиховим старатељима и хранитељима.

„Захваљујући племенитим задужбинарима др Јелисавети и др Ивану Шеговићу ове годни је двадесеторо деце добило новчану помоћ у износу од по 15.000,00 динара, а са поносом можемо да истакнемо да је укупна помоћ која је из фонда Задужбине за 11 година уручена деци и младима већа од 3.000.000,00 динара-рекао је Игњатовић и захвалио присутним старатељима и хранитељима на бризи о деци.

 

Догађају је присуствовала и Наташа Попадијак, руководилац Центра за социјални рад – Одељење Звездара са сарадницима којима је упућена захвалност на подршци и прикупљању неопходне документације.

 

У музичком програму наступили су млади уметници из ОМШ „Владимир Ђорђевић” Андреа Савић, Зоја Станковић и Андреј Крковић.