Поводом Светске недеље дојења, која се сваке године обележава у више од 170 земаља како би се указало на значај и предности дојења и обезбедила подршка дојењу, у Општини Звездара ће 4.8.2023. од 11 сати, у Скупштинској сали, у Булевару краља Александра 77, бити одржан семинар о дојењу. Семинар о дојењу реализује ХУ „Тројка”, у сарадњи са ГО Звездара, у оквиру пројекта „Обележавање Светске недеље дојења” који је подржан и финансиран од стране ГО Звездара и који је у складу са Планом јавног здравља ГО Звездара за период 2021-2026.година.

 

Семинар ће отворити специјалиста за дојење Јелена Перић која ће говорити о дојењу у породилишту и успостављању лактације, док ће патронажна сестра ДЗ „Звездара” Јасмина Панић акценат ставити на прве дане код куће и представљање патронажне службе на територији општине Звездара.

 

Градска општина Звездара и ХУ „Тројка“ позивају све труднице да се за учешће на семинару пријаве путем маила hutrojka@gmail.com. Учешће на семинару је бесплатно, а у пријави треба навести: име, презиме, недељу трудноће и контакт телефон.

 

Предавање траје два сата и за све учеснике организатори су припремили освежење и пригодне поклоне. Све додатне информације заинтересовани могу добити путем маила или на инстаграм страници https://www.instagram.com/hutrojka/

 

Биће нам задовољство да будемо ваша подршка на путу до успешног дојења.