Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић присуствовао је обележавању Дана Основне школе „1300 каплара” у Панчиној улици. Дан школе која носи назив по још недошколованим официрима који су послати као појачање Првој армији у Колубарској бици, у Првом светском рату, обележен је културно-уметничким програмом под називом „Дај нам сунца”.

 

Владан Јеремић је у своје и у име Општине честитао Дан школе директорки Марици Ременски, ученицима и запосленима и рекао да смо поносни на њих и њихове успехе, као и на школу, која је једна од најлепших у Београду.

„Драго ми је што је ОШ „1300 каплара”, која је прво носила назив „Моша Пијаде”, па „Драгица Правица”, у свом дугом шездесетшестогодишњем постојању образовала велики број ученика међу којима су данас познати уметници, спортисти и други који сећање на своје школовање памте у најлепшем светлу, поносни на то како школа „1300 каплара” данас изгледа и на резултате које њени ученици постижу”-рекао је Јеремић и ученицима и њиховим професорима пожелео пуно нових успеха.

 

Директорка ОШ „1300 каплара” Марица Ременски је захвалила Владану Јеремићу и Општини Звездара на ангажовању приликом реконструкције школе и истакла да је након реконструкције школа много боља и за ученике и за запослене, а то се види и по резултатима које ученици постижу.

Она је рекла и да се приликом обележавања Дана школе сећамо 1300 каплара који су положили животе за слободу земље, али и свих младих људи који су, у каснијем периоду, дали животе како би нове генерације училе у слободи.

 

Обележавање Дана школе настављено је програмом у коме је учествовао велики број ученика и професора и који је тематски требао да подсети на 1300 каплара и њихову жртву, али и да покаже да се у школи негује космополитски дух са циљем да се различити народи и културе боље упознају. Поред већег броја музичких нумера које је извео хор школе присутни су имали прилику и да уживају у одевним предметима од рециклираних материјала које су носили ученици, а који су настали у школи.

 

Након овог занимљивог и духовитог програма, који је праћен честим аплаузима и осмесима из публике, Марица Ременски и Владан Јеремић су наставили разговор о Дану школе, али и о даљој успешној сарадњи ОШ „1300 каплара” и ГО Звездара.