Одржан је хуманитарни дечији фудбалски турнир “За Сергеја“, у организацији Градске општине Звездара и Дечије фудбалске асоцијације/Мини-Макси лига. Сви мечеви играни су у Балону Спортског центра „СОС“ у Великом Мокром Лугу.

Током турнира прикупљено је тачно 57.020 динара, на то треба додати и средства која су прикупљена слањем СМС порука на број 1119 на 3030 и уплатом на рачун код Банке Интеза 160-6000001216645-30.

На турниру, који је организован како би се прикупила средства за лечење тешко болесног десетогодишњег Сергеја Милићевића, играли су његови вршњаци, деца узраста до 10 година.

Почетни ударац је извео некадашњи репрезентативац Горан Друлић, који је био промотер турнира, поред Љубише Тумбаковића и Владимира Петровића Пижона.

У полуфиналу турнира ОФК Змајеви савладали су ФК Хајдук са Лиона резултатом 3:2.

У другом полуфиналу ФК Олимпик је савладао ФК Лацио након извођења пенала. У регуларном току било је 1:1, после пенала 3:1.

У финалу ФК Олимпик је надиграо ОФК Змајеви резултатом 4:1.

Награде за три првопласиране екипе уручили су (пехаре и медаље)

За 3. место: Спира Грујић интернационалац и домаћин власник СЦ СОС и чланови Већа ГО Звездара.

За 2. место: председник ДФА Владан Шкорић и Ненад Станковић професионални првак света у боксу.

За 1. место: председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и Љиљана Ристић директорка ОШ „Јелена Ћетковић“ коју похађа Сергеј. Били су присутни и професор и учитељице ове школе.

У жељи да се помогне малом Сергеју, турниру су велику пажњу посветили медији, па поред РТС, директно укључење су имале телевизије ПРВА, ПИНК И К1, као и Радио Београд Први програм.

Учествовало је осам екипа, 120 дечака и девојчица.

 

Дечаку Сергеју Милићевићу неопходна је помоћ свих нас како би успео да победи болест, и избори се за што квалитетнији живот и срећније детињство. Сергеј има само десет година и болује од тумора на мозгу.

Претходних десет година се лечио на клиници Ацибадем у Истанбулу. Имао је бројне интервенције: хемотерапију, зрачење али и три операције.

Ове године је дошло до рецидива болести и потребе за поновном хитном хирушком интервенцијом. Такође, као наставак лечења, неопходна је хемотерапија у таблетама коју је утврдила молекуларна анализа тумора.

Планирана је вишемесечна терапија, док на месечном нивоу лекови коштају 4.200 евра. Укупно, Сергеју је за лечење потребно 65.000 евра.

У јулу ове године, Сергеј је са својим родитељима отпутовао у Истанбул на контролни преглед, али током боравка заразили су се короном, коју отац малишана није успео да преживи.

Сав новац који је породица прикупљала за лечење Сергеја био је преусмерен на трошкове лечења Сергејевог оца, Саше.