Новогодишњи креативни базар у „Божидарцу” протекао је у предпразничној атмосфери, креативним радионицама и дружењу посетилаца и учесника свих генерација. Била је то прилика да најмлађи уживају у прављењу новогодишњих поклона, украса, маски и честитки док су старији могли да пазаре на неком од штандова препуних креативних и уникатних предмета, али и друже се уз кафу или чај.

 

Посетиоци су уживали у уникатним новогодишњим поклонима и украсима од дрвета, блиставој бижутерији, ручним радовима од конца и вуне, као и шареним честиткама, новогодишњим венцима, куглама,,цегерима и разним употребним предметима.

 

У веселој атмосфери сусрео се микс генерација и на штандовима, па смо имали излагаче попут Волонтерског сервиса Звездаре, ХХУ „Хлеб живота“, Удружења МНРО Звездара, Удружења „Дечији снови“ и „Две моје златне руке“, Атељеа 55 из Лазаревца, „Божидарац сениоре” са Универзитета за активно треће доба, али и оне најмлађе излагаче који су дошли из ОШ „Дринка Павловић“.

 

Базар и неколико креативних радионица трајали су  до касних поподневних сати. Малишани су све направљено понели са собом како би украсили своје домове или поклонили коме желе, а сви су са Базара сигурно понели лепе утиске, старији сећања на детињство, много лепих поклона, а малишани и нова познанства са вршњацима.

 

Новогодишњи базар су подржали ГО Звездара и ГО Врачар.