На седници Општинског савета родитеља која је отворена минутом ћутања, а којој којој су присуствовали председник ГО Звездара Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара задужен за образовање Томислав Алавања и представници основних и средњих школа  разговарало се о унапређењу безбедности ученика у школи и школском окружењу.

 

У конструктивној дискусији, родитељи су изнели предлоге и различите мере за унапређење безбедности ученика. Договорено је да се сачини иницијатива Општинског савета родитеља Градске општине Звездара, која ће за основу имати иницијативу родитеља ОШ „Вељко Дугошевић“, за организацију физичког обезбеђења и видео надзора у школама које би било повезано са мониторинг центром територијално надлежне полицијске управе као и повећањем броја психолога/педагога у Школи.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић рекао је да је безбедност деце у школама најважнија за све нас и да ће Општина учинити све у оквиру својих могућности да помогне да се изнети предлози спроведу у пракси. Он је овом приликом и обавестио присутне да је у  току сређивање имовинско правне документације за оне школске објекте које су у плану за санацију и додао да вредност санације једног школског објекта износи око 300 милиона динара. Јеремић је додао да су ОШ „Владислав Петковић Дис“, ОШ „Десанка Максимовић“, ОШ „Ћирило и Методије“, ОШ „Вељко Дугошевић“ и ОШ „Марија Бурсаћ“, школе у којима је потребно извршити комплетну реконструкцију.