Нова еко радионица удружења  „Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната” одржана је на тему „Еколошки волонтеризам (активизам) као вид  едукације и релаксације “

Март месец:  –  07. април Светски дан здравља

– 22. април Светски дан планете Земљe

Aприл месец у глобалном еко календару је у знаку  „Планетарноземаљског еко – устанка“  што практично за нас еко активисте значи још интензивнији рад на подизању или буђењу свести о значају очувања и одбране природних ресурса,  и свих  обновљивих и необновљивих извора енергије, а  под светским слоганом за 2021.годину:

Док се свет-планета  не поврати у нормалу, не можемо се ни ми вратити на уобичајене пословне обавезе“ – restore our planet

Наше циљеве постављамо у контексту заштите природних ресурса од негативног људског утицаја са акцентим на ШТЕДЊИ и РЕУПОТРЕБИ у сваком облику па тако и на уштеди у општем смислу, а нарочито када су необновљиви извори енергије у питању.

У сусрет Васкрсу на данашњој радионици су израђени и декорисани уникатни украсни предмети од еко масе коју смо сами направили од пшеничног брашна и соли, коритећи комбиновану технику, акрилне боје, рафију.

Као и друге врсте креативног рада и овај има „антистрес“ дејство и чини да се, док га радите, опустите и заборавите на дневне бриге, што је у овом моменту свима више него потребно.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље , кроз едукативно – креативни и релаксирајући приступ.

Следећа бесплатна еко радионица под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“ биће одржана у среду 14. априла 2021. године од 18-20 сати у „Клубу 503“, Бул. краља Александра бр. 503. За све учеснике радионица је обезбеђен радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.- поручују организаторке Биљана и Бојана.