Едукација ученика и наставника звездарских школа у оквиру пројекта „Еколошко вршњачко оснаживање“ који реализује Центар за одрживи развој и безбедност саобраћаја одржана је у згради Општине Звездара.

 

Испред Општине Звездара биле су присутне чланице Већа Гордана Мишев и Виолета Филип. Гордана Мишев је нагласила да Општина велику пажњу посвећује унапређењу животне средине на својој територији додавши да су у току активности на реализацији десет пројеката из ове области.

 

Током едукације, ученици су представили досадашње пројекте у области одрживог развоја и заштите животне средине, док је сам крај предавања био резервисан за радионицу под називом „И шта ћемо даље?“

 

Пројекат обухвата едукацију конференцијског типа за по једног наставника и 5 ученика седмих разреда основне школе са територије општине Звездара. Пројекат „Еколошко вршњачко оснаживање“ има за циљ подизање свести и знања у области екологије и одрживог развоја младих и њихових наставника из свих основних школа са територије Звездаре, оснаживање ученика да делују међу својим вршњацима у области екологије као и оснаживање и акционо повезивање школа и општинских структура у области екологије и заштите животне средине.

Пројекат је суфинансиран у оквиру  програма/пројеката удружења грађана и других правних лица ГО Звездара у 2022. години.