У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, одржана је нова креативна радионица која промовише библиотерапију и лековиитост књига, коју не смемо да заборавимо, посебно у условима живота и ограничењима које намеће ковид епидемија.

Настављајући радионице под називом „Књига као лек“, професорка и песникиња  Милена Исаиловић, волонтерка Сервиса,  представила је и препоручила књигу „100 сенки над Београдом“ Александра Диклића.

Уводећи присутне у садржај радионице, Милена је нагласила да је саздано од чињеница и митова, научне грађе и анегдота настало изузетно занимљиво, оригинално и инспиративно дело. Чита се у даху, а може и на кашичицу као лексикон, летопис или постхумни разговори, нагласила је Исаиловић. Читалац више никада неће ходати на исти начин улицама Београда, јер ће имати свест о његовој древности, светости и духу који је некад радознао, некад пркосан а некад шеретски. Ова књига није само лек, већ некад и повод и разлог да Београд више волимо а онај ко још није- заволи га.

Како је на радионици речено важно је, пре свега,  да негујемо културу читања и памћења, дружења и размене идеја и добре енергије. Радионица је одржана у складу са актуелним епидемиолошким мерама и, према коментарима присутних, била је привилегија присуствовати радионици о овој књизи која ће сигурно бити поновљена за већи број присутних када епидемиолошка ситуација то буде дозволила.