У Библиотеци „Бранко Миљковић“ одржано је јавно читање поезије и прозе чланова Удружења писаца Србије и Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању.

 

Необјављене стихове су читали : Оливера Аџић,Марина Матић,Емилија Матић, Игор Тинтор, Данило Дробњак, проф. др Душан Пилетић, Добривоје Гајић, Мирослав Никичевић, Јадранко Дивјак, Мира Бановић, Добривоје Стојановић, Петар Романић, Бранко Станковић, Гордана Здравковић Узелац, Биљана Цветић, Слободанка Колунџија, Јована Драгојловић, Сања Миленковић, Мирјана Абрамовић Поповић.

 

Председник  удружења Бранко Станковић најавио је скори излазак из штампе зборника којим  ће се представити чланови ових удружења. Наслов Зборника ,,Пешчаник трајања” има значење непролазности времена и записа у том времену. Непобитно је да време пролази и долази, али исто тако време које је обележило нечије надахнуће остаје заувек записано и непролазно. Управо та зрнца песка која теку кроз „Пешчаник” јесу речи у времену које остају записане и које ће да трају и после нас – рекао је књижевник Бранко Станковић представљајући Зборник.