У част испраћаја старе Године зеца и дочека кинеске Нове године, која је Година змаја, одржано је годишње окупљање Асоцијације српско- кинеских пословних жена. Скупу је присуствовала председница Удружења Ли Јинг, шефица Конзуларног одељења Веи Зен и заменица председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић.

 

Обраћајући се присутнима, Драгана Ђурић је пожелела свима срећну кинеску Нову годину, Годину дрвеног змаја за коју је рекла да се нада да ће донети здравље, снагу и срећу и да ћемо у овој години имати особине које се повезују са змајем – вођство, харизму и безгранични ентузијазам.

Она је још рекла да се нада да ће на државном нивоу, следећа деценија иницијативе „Појас и пут“ бити још продуктивнија, и додала да ће Градска општина Звездара наставити да сарађује са кинеским градом Нантонгом, са којим је 2022. године потписан Споразум о сарадњи.

„Узајамне посете и размењивање искуства у областима трговине, просвете и здравства су нешто на чему ћемо инсистирати и у овој години“, рекла је заменица председника општине Звездара. Она се овом приликом захвалила кинеским пријатељима на гостопримству које су указали нашој делегацији у Нантонгу.