Ново предавање у оквиру „Школе родитељства“ одржао је др Раде Јагодић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације. Он је будућим родитељима причао о моторном развоју бебе од периода новорођенчета до бебиних шест месеци.

 

Говорио је шта су то примитивни рефлекси, када је време да беба почне да држи главицу сама, када треба да се окрене са стомака на леђа. Причао је и како изгледа тортиколис као и о проблемима са стопалима код новорођенцета. Др Јагодић је показао и како се правилно носи беба и како стимулисати њен развој у првих шест месеци. Будуће маме добиле су на поклон и пакетиће за новорођенчад.

 

Следећи сусрет заказан је за четвртак, 09.06.2022. и одржаће га такође др Раде Јагодић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације који ће овог пута говорити о психомоторном развоју бебе од шестог месеца до годину дана.

 

У уторак,14.06.2022. медицинска сестра Зорана Рајић одржаће радионицу током које ће будући родитељи учити како се купа беба, негује пупак, пресвлачи и негује новорођенче.