Председник и заменик председника Градске општине Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић и председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор посетили су данас Основну музичку школу „Владимир Ђорђевић” и у разговору са директорком Катарином Азањац Врачар добили информације о завршеној реконструкцији крова школе коју је, средствима из буџета, омогућила Општина.

 

Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство што је средствима из буџета Општине завршена реконструкција крова школе који је био у јако лошем стању чиме су за ученике и особље школе обезбеђени бољи услови за рад.

„На основу својих статутарних надлежности Општина је у буџету ове године за радове на текућем и инвестиционом одржавања школских објеката и опреме на територији Звездаре  определила 24.200.000,00 динара, од чега је за ОМШ „Владимир Ђорђевић” опредељено око 4.900.000, динара, што је највећи износ опредељен ове године за једну школу. Драго ми је да смо овим средствима најстаријој школи на Звездари, чија зграда потиче из 1920. године, омогућили боље услове за рад”-рекао је Јеремић.

 

Катарина Азањац Врачар је захвалила Општини на издвојеним средствима за реконструкцију крова и истакла да је Општина на прави начин препознала потребе школе.

„Поред реконструкције крова која је била најважнија, добијена средства су намењена и за репарације клавира, увођење видео надзора, као и за потребе новог издвојеног одељења наше школе у ОШ „Драгојло Дудић” у Малом Мокром Лугу”-рекла је Катарина Азањац Врачар.

 

Ученици ове музичке школе већ низ година постижу успехе на свим такмичењима на којима учествују и музички улепшају сваку манифестацију своје Општине.