Назив овонедељног модула „Школе родитељства“ је „Опремање бебиног кутка”, a предавања држи Др Александра Митровић, специјалистa педијатрије са дугогодишњом међународном праксом.

 

Предавања имају за циљ да помогну будућим родитељима да превазиђу дилеме и изазове са којима се сусреће већина нових родитеља. У уторак, 17.05.2022. присутни су сазнали све о доласку бебе кући, о томе шта је апгар скор, зашто су нам значајни неонатални скронинзи, како беба напредује у ТМ, о развоју током прве године, обиму главе као и о проблемима са којима се родитељи сусрећу током првог месеца. Докторка Митровић је истакла и значај давања витамина Д у превенцији рахитиса, витамина К до трећег месеца као и који је значај ДHА омеге. Овом приликом присутне будуће маме и тате добили су и објашњење о нези бебине коже, косе, чишћењу носа и ушију као и испирању очију. Докторка Митровић објаснила је и шта значи милијарија кристалиа, а шта рубра као и који је значај пробиотика у првој години живота. Разјашњена је овом приликом и чувена дилема да ли користити широки повој, какав је значај УЗ прегледа кукова, како опремити бебин кутак као и када изаћи са бебом у шетњу. Шта очекивати на првој контроли код педијатра била је још једна од тема која се обрађивала на овом предавању. На предавању које ће бити одржано у четвртак, 19. маја, докторка Митровић ће говорити на тему исхране дојиље и одојчета.

 

Предавања су почела у уторак, 10. маја и одржавају се два пута недељно уторком и четвртком до 16. јуна у згради Градске оштине Звездара, Булевар краља Александра 77, а на завршном предавању полазници добијају симболичну диплому „Спреман родитељ“.