У највећем избегличком насељу Бусије, у општини Земун, поводом Светског дана избеглица одржана je 12. манифестација „Крајишке игре, пјесме и обичаји”, у организацији Удружења „Завичај” и Удружења „Координација”.

Манифестацији, која је одржана под покровитељством ГО Земун и Представништва Републике Српске у Србији, присуствовали су председник ГО Звездара Владан Јеремић и члан општинског Већа Душан Игњатовић.

Примајући плакету за допринос Општине Звездара крајишкој култури, Јеремић је истакао да Градска општина Звездара негује добру сарадњу са удружењима избеглица и пуну пажњу поклања побољшању положаја избеглица које живе на њеној територији.

„Пре неколико дана у Општини Звездара потписано је 17 уговора са корисницима помоћи у грађевинском материјалу, која се додељује породицама избеглих лица које живе на Звездари. Помоћ је обезбеђена захваљујући Комесаријату за избеглице Републике Србије и треба да омогући боље услове живота корисницима који су је добили“ -рекао је Владан Јеремић.

Поред богатог културно-уметничког програма одржана је традиционална крајишка косидба и такмичењу у бацању камена са рамена. Победник косидбе је Недељко Керлец из Новог Сада.

 

Манифестацију је посетило око 2000 људи.