Градска општина Звездара, у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље, а у складу са препорукама општинског Савета за здравље,  обележиће Светски дан здравља у среду  7.априла, програмом који ће бити реализован у термину од 11 до 13 сати.

На четири пункта, пијаце Ђерам, Цветкова и Миријевска и на платоу испред Општине  Звездара биће постављени штандови на којима ће заинтересовани грађани моћи да се пријаве за имунизацију и да добију инфо материјал о програмима подршке и помоћи на територији Звездаре у области унапређења здравља и квалитета свакодневног живота.

На штандовима ће дежурати ученици Медицинске школе „Звездара“ који ће са својим професорима  бити доступни за информације о имунизацији као и волонтери Волонтерског сервиса Звездаре и Црвеног крста Звездаре.

У наведеном термину у Волонтерском сервису Звездаре ће поред отвореног телефона Саветовалишта за појединце и породице грађанима бити доступни стручњаци за психосоцијалну подршку. За све који буду дошли у просторије Сервиса, Булевар краља Александра 395 од 11 до 13 сати обезбеђен је инфо материјал учесника програма, као и могућност да се пријаве за неку радионица из програма едукације и развијања личних вештина које су од значаја за очување менталног здравља.

Програм обележавања Светског дана здравља биће реализован у складу са актуелним епидемиолошким мерама.