Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је, у Библиотеци „Бранко Миљковић” свечано отворио 12. „Дане сениора на Звездари”. Догађају су присуствовали и члан Већа ГО Звездара Станко Гујаничић  и Ивона Фуштић из Кабинета председника ГО Звездара. „Дани сениора на Звездари” трају до суботе, 23.септембра под покровитељством Градске општине Звездара, а пријатељи манифестације су: Библиотека „Вук Караџић“ и УК “Театар Вук”.

 

Владан Јеремић је истакао да су „Дани сениора” традиција која се на Звездари реализује 12 година са истим циљем- да поводом 1. октобра, Међународног дана старијих, низом догађаја и активности афирмишемо позитивну слику о старењу, старости и старијим људима, да негујемо културу старења, међугенерацијске размене, као социјалне и културне вредности суграђана свих генерација у заједници.

Јеремић је рекао да Општина Звездара финансира бројне програме намењене најстаријим суграђанима током целе године и захвалио се сениорима на свему што су током свог радног века урадили за нашу Општину и град, истакавши да можда мото овогодишње манифестације „Живот је леп“  на најбољи начин промовише животну филозофију у којој  су оптимизам и позитиван поглед на свет и свакодневицу важни у животима сваког од нас, без обзира колико имамо година, али за сениоре-посебно.

 

Свечаност отварања је била прилика да на „Данима сениора” широј јавности буде представљена песникиња Љиљана Николић која је емотивно говорила своје две песме „Хлеб” и „Моја улица”.

 

Након свечаног отварања, манифестација је настављена мултимедијалном изложбом „Лековитост и лепота биља” ауторке Славице Ступарушић, инг.хортикултуре и новинарке „Политике”.

У културно-уметничком делу програма наступили су ученици ОМШ „Владимир Ђорђевиђ” са својим наставницима, а догађају су, поред суграђана свих генерација, присуствовали ученици Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре који су са својим професоркама посетили изложбу и учествовали на интерактивној радионици под истим називом, својеврсном шетњом кроз виртуелну ботаничку башту.

 

У уторак, 19.септембра, „Дани сениора на Звездари” биће настављени концертом Наде Попов у 17 часова у Месној заједници „Липов лад”, ул.Булевар краља Александра 298. Концерт је замишљен као музички времеплов кроз године у којима су данашњи сениори одрастали, забављали се и сањали младалачке снове.Улазнице су подељене преко удружења пензионера са Звездаре.