Планинарско друштво „Раднички“ и Градска општина Звездара позивају грађане на планинарење по Хомољским планинама 28. маја 2022. године.

 

Хомољске планине су прави природни драгуљ. Налазе се у источној Србији, у Карпатско – балканском горју. Одликује их богатство рељефа, биљног и животињског света. Мноштво извора, пећина, котлина, клисура, прекрасних видиковаца, ливада, пашњака и разноврсна шумска вегетација обећавају уживање у лепоти нетакнуте природе. Планинарење је спортска активност која има снажан позитиван утицај на психофизичко здравље. Доприноси доброј физичкој кондицији, јача кости и мишиће, доприноси покретљивости зглобова, повећава капацитет плућа и снажи срце, повећава потрошњу шећера и утиче на регулацију холестерола. Планинарење омогућава повезивање са природом, утиче на развијање социјалних односа и дружење, прави је мелем за ментално здравље.

 

Сви заинтересовани се могу пријавити на број 065/8334696 или мејл info@pk-radnicki.rs до попуне места. Више информација о самој планинарској тури и организацији можете видети на линку

https://www.pk-radnicki.rs/destinacija/planine-zovu/