Заменик градоначелника Горан Весић је данас са сарадницима и волонтерима путем своје покретне канцеларије, посетио општину Звездара и том приликом разговарао са мештанима Малог Мокрог Луга о решавању њихових проблема.

Весић је нагласио да никада није више уложено у Мали Мокри Луг него протеклих седам, осам година што је доказ да су Град Београд и Општина Звездара добро радили свој посао.

Како је рекао, највећи проблем Малог Мокрог Луга је канализација и зато је договорено да се крене у пројектовање секундарне канализације.

– У међувремену радимо завршетак пројектовања Мокролушког колектора. Када то завршимо радићемо канализацију Цветанова ћуприја као што ћемо радити и у Малом Мокром Лугу. Општина ће се бавити реконструкцијом гробља мада је до сада доста посла већ урађено – рекао је Весић.

Он је додао да је договорено да Oпштина уради ограду око вртића, а Град Београд ће, како је рекао, изградити једно дечје игралиште како би малишани овде имали простор за игру какав имају деца у свим другим деловима града.

– Договорили смо се да општина уради пројекат за реконструкцију Старог млина, а да Град обезбеди средства да се ту направи један омладински културни центар.

–  Идеја је да то буде место где ће моћи да се окупљају млади, где ће имати бину, одржавати концерте и организовати друге културне догађаје. Општина ради на реконструкцији месне заједнице која ће постати општински услужни центар. Грађани Малог Мокрог Луга ће ту имати све општинске, градске и многе републичке шалтере тако да неће морати да иду чак до општине Звездара, а ни до града када треба да заврше неке административне послове – рекао је Весић.

Он је најавио да следеће седмице почиње да се ради стајалиште на Булевару код Нине Кирсанове које иначе прави саобраћајни проблем.

– Причали смо и о томе да се уреди простор око школе, направе тротоари, да се поставе пешачки прелази као и лежећи полицајци. Као што видите на једном састанку смо договорили решавање десетак проблема што је важно за грађане Малог Мокрог Луга, а ја ћу долазити редовно па ћемо видети шта све можемо и у будућности да урадимо – рекао је на крају Весић.

Председник Општине Звездара  Владан Јеремић истакао да му је изузетно драго да баш данас на дан Општине становници Малог Мокрог Луга могу да у једном непосредном контакту са замеником градоначелника, градским секретарима и директорима комуналних предузећа поразговарају о ономе што је учињено и што су планови за неки наредни период.

– Драго ми је и да је био доста похвала на рачун тога што је урађено, али и што смо у једној отвореној комуникацији утврдили динамику решавања неких проблема који још увек постоје. Свима нам је заједнички циљ да омогуће што квалитетнији услови за живот свих становника Звездаре – рекао је Јеремић.