Изградња новог Спортско-рекреативног центра „Раднички“ почела је данас у улици Војводе Шупљикца на Звездари, а камен темељац је положио председник Србије Александар Вучић заједно са нашим спортистима. Догађају су присуствовали градоначелник Београда Александар Шапић, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима, председник Градске општине Врачар др Милан Недељковић и други важни гости.

 

Председник Вучић рекао је овом приликом да је због пребогате историје Спортског друштва „Раднички” држава определила велики новац за изградњу мултифункционалне дворане, те је предложио да понесе име чувеног кошаркашког тренера Душана Дуде Ивковића.

 

Вучић је рекао да је Ивковић био усредсређен и фокусиран на будућност „Радничког” и желео да остави нешто што ће бити на понос свим грађанима Србије, да буде његово завештање.

 

– Зато вас молим да то буде званично име ове дворане, да носи име легендарног Душана Дуде Ивковића, да његово велико дело остане вечно уписано у главама свих нас и у срцима, јер је урадио много за српско друштво и спорт – рекао је Вучић.

 

Временску капсулу у темељ, заједно са Вучићем, поставили су синови Душана Ивковића, Петар и Павле, као и џудиста Александар Кукољ.

 

Дворана, која ће према Вучићевим речима бити једна од најлепших на Балкану, требало би да буде завршена за две године.

 

– Ово ће бити идеално место у центру града за све који хоће да се баве спортом и за оне који знају да цене традицију. Биће изграђено 187 паркинг-места, као и сала за тренинге, борилачке спортове, стрељана и све што је потребно. За две године ћемо отворити нову халу, ово ће бити величанствен објекат и за уживање свима. Пројектом је предвиђена изградња савременог спортског објекта са двораном капацитета од 1.025 гледалаца, укључујући административни део и низ пратећих комерцијалних намена – рекао је Вучић, изразивши уверење да ћемо на следећим Олимпијским играма имати двоцифрен број медаља и да ће држава нашим спортистима обезбедити најбоље услове како би у томе и успели.

 

У име свих оних који су подигли и са поносом носили грб и име Спортског друштва „Раднички” у деценијама иза нас, обратио се најстарији члан Ђорђе Тодоровић, а у име спортиста српски репрезентативац у џуду Александар Кукољ.

 

Укупна бруто изграђена површина савременог спортског објекта износиће 18.753 квадратна метра. Мултифункционална спортска дворана предвиђена је за одржавање кошаркашких, рукометних и одбојкашких утакмица, као и других манифестација које не морају бити искључиво спортске.