Вртић „Маслачак” у Миријеву у коме током радне недеље борави 317- оро малишана јасленог и вртићког узраста посетили су Градски секретар за образовање и дечију заштиту Ненад Радић, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, помоћник председника ГО Звездара Ненад Николић и директорка ПУ Звездара Милица Павловић.

 

У разговору са руководиоцем објекта Весном Ђидић и запосленима у вртићу, представници Града и Општине сазнали су да је у једном од најстаријих објеката на Звездари највећи проблем дотрајала столарија.

 

Захваљујући се васпитачицама на преданом раду, они су рекли да у овом вртићу већ годинама нису рађени озбиљнији радови на реконструкцији а да простор у коме бораве најмлађи треба да буде адекватно сређен, те истакли намеру Града и Општине да пронађе начин како би биле предузете мере за адаптацију простора. Овом приликом изражена је и намера да на Звездари, Општини која годинама бележи све већи број деце, реновирањем постојећих и изградњом нових вртића буде обезбеђено место за сваког новог Звездарца.

 

Иначе, Град Београд донео је одлуку да ће од септембра ове године вртићи бити бесплатни за сву београдску децу како би се финансијски олакшали породични буџети.