Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и председник Градске општине Звездара Владан Јеремић потписали су данас у Министарству животне средине Уговор о суфинансирању реализације пројекта очувања и заштите земљишта као природног ресурса у 2024. години на територији Градске општине Звездара.

 

Уговор је потписан у вези са пројектом „Очување и заштита земљишта уз изградњу дечјег игралишта и места за одмор у Горењској улици у насељу Коњарник”, а рок за реализацију је 30. новембар 2024. године.

 

Владан Јеремић је захвалио Министарству заштите животне средине и министарки Ирени Вујовић због потписивања овог уговора истакавши да ће након његове реализације Горењска улица на Коњарнику добити ново дечје игралиште и место за одмор уз очување и заштиту земљишта као природног ресурса.

„Поносан сам због потписивања овог уговора чија је укупна вредност 18.240.000,00 динара, од чега ће за његову реализацију Министарвство заштите животне средине определити 12.203.230,48 динара док ће из буџета Општине Звездара бити издвојено 6.036.796, 52 динара, чиме ће општина Звездара добити још једно дечје игралиште и место за одмор уз очување и заштиту земљишта као природног ресурса.”-рекао је Јеремић и истакао да Градска општина Звездара пуно пажње поклања заштити животне средине, као и изградњи нових и реконструкцији постојећих дечјих игралишта, јер на тај начин подиже квалитет живота на Звездари.