Уговори о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе потписани су у општини Звездара са 17 грађана, који су испуњавали услове конкурса, као и са извођачима радова.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић рекао да је Општина препознала значај енергетске ефикасности и да са Министарством рударства и енергетике РС реализује неколико пројеката од којих је први пројекат уградње соларних панела. Он је захвалио грађанима који су препознали значај обновљивих извора енергије и позвао их да се обрате Општини и у вези са другим мерама енергетске ефикасности које ће Општина спроводити у наредном периоду.

„Ово је први корак када су у питању активности на којима смо радили заједно са Градом и министарствима како би изашли у сусрет житељима Звездаре када је реч о енергетској ефикасности. Честитам свима који сте овде данас на званичном потписивању уговора”-рекао је Јеремић и истакао да ће први соларни панели бити уграђени већ следеће недеље..

 

Догађају су присуствовале и заменица председника ГО Звездара Драгана Ђурић и чланица општинског Већа Гордана Мишев са сарадницима.