Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић потписала је у Палати Србија уговоре за доделу средстава за набавку огревног дрвета за најугроженије породице избеглица и интерно расељених лица, са представницима јединице локалне самоуправе. У име Градске општине Звездара уговор је потписала заменик председника општине Драгана Ђурић.

 

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је донео Одлуку о додели средстава за набавку огревног дрвета са превозом за најугроженије породице избеглице и интерно расељених лица, без учешћа новчаних средстава јединица локалне самоуправе.

 

„Данас смо на основу Одлуке, јединицама локалне самоуправе доделили око 59.990.000,00 динара из буџета Републике Србије, за 70 јединица локалне самоуправе, односно за 1.714 породица. Сваком кориснику помоћи обезбеђено је по 35.000 динара. Реализација ове помоћи очекује се у наредних шест месеци, до краја јануара 2024. године. Ми ћемо и даље наставити да помажемо јединице локалне самоуправе кроз расписивање јавних позива“-рекла је комесарка Станисављевић.

 

Драгана Ђурић је захвалила Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије због потписаног уговора за доделу огревног дрвета са превозом за избеглице и интерно расељена лица и истакла да је дугогодишња добра сарадња Градске општине Звездара и Комесаријата настављена.

„Уговором који је потписан са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије Градској општини Звездара опредељено је 980.000,00 динара којима ће већем броју најугроженијих породица избеглица и интерно расељених лица пријављених на Звездари бити омогућено да добију огревно дрво са превозом што ће им пуно значити током предстојеће зиме”-рекла је Драгана Ђурић и истакла да ће, након извршене набавке и објављеног јавног позива најугроженије породице из ових категорија становништва пријављене на Звездари добити ову помоћ за коју ће моћи да конкуришу.