Председник и заменик председника Градске општине Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић су данас, са представницима руководства Општине, уручили новчану помоћ деци и младима без родитељског старања са пребивалиштем на подручју општине Звездара. Ове године помоћ у износу од по 14.000,00 динара је добило двадесеторо деце.

Владан Јеремић је рекао да је ово 9. година како Општина реализује доделу помоћи деци без родитељског старања из Фонда племенитих задужбинара др Јелисавете и др Ивана Шеговића, а из средстава породице Шеговић се финансијски помажу и млади лекари из КБЦ Звездара који одлазе на даље усавршавање.

„Надамо се да ће у наредном периоду бити још сличних задужбина и филантропских гестова појединаца и компанија, јер желимо да Звездара буде што хуманије место за живот, посебно деце и младих.”-рекао је Владан Јеремић и присутним дечацима и девојчицама, њиховим старатељима и хранитељима поручио да је Општина место где могу да се обрате за помоћ и подршку током целе године.

Поред овога, поводом Дана општине Звездара, у холу Општине је свечано постављена скулптура „Зрно пријатељства” академског вајара Михаила Стошовића, коју су открили аутор скулптуре и председник ГО Звездара Владан Јеремић. Догађају су присуствовали представници руководства Општине и грађани.

У Сали за венчања одржана је симултанка велемајстора Луке Будисављевића на 10 табли, а противници су му били представници руководства Општине и ученици звездарских школа. Лука Будисављевић је рођен 2004. године у Београду и са 16 година 10 месеци и 7 дана постао је најмлађи велемајстор у историји српског шаха. На светској листи заузима треће место у Европи и пето у свету у свом узрасту.

На платоу испред Општине Милка Раичевић је са својим Удружењем „Сви на вагу” организовала гостовање више излагача, а посетиоци су имали прилику да провере своје здравље и добију бесплатне здравствене савете. Међу гостима је била и Асоцијација „Жена плус” која је захваљујући сарадњи са проф. Александром Илићем са Института за покрет и игру обезбедила да на њиховом штанду буде двоје студената-Уна Стефановић и Лазар Перић.

На истом месту данас је реализован последњи и дан манифестације „Звездарски ажури”, у организацији Удружења „Дах” и ГО Звездара, а ту су наступили и КУД „ПКБ” и Вртић „Драгуљче”.

 

Програм обележавања Дана општине Звездара у суботу 16.10.2021.

9:00 – Полагање венаца на Спомен обележје у Малом Мокром Лугу

9:30 – Полагање венаца на Споменик палим борцима у Миријеву

10:30 – Полагање венаца на споменик палим ученицима код Шесте београдске гимназије

11:00 – Пријем делегације СУБНОР-а у Кабинету председника

13:00 –Свечана академија на Великој сцени Тетра „Вук”