Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је данас са представницима Фондације „Иницијатива 21” Дајаном Пауновић и Марком Матићем посетио звездарску ОШ „Бошко Буха” која се бави образовање и васпитањем деце са сметњама у развоју и која ове године обележава 60 година рада. Догађају је присуствовао и члан Већа ГО Звездара Томислав Алавања.

 

Овом приликом представници Фондације су директору школе Синиши Ранковићу уручили поклоне за ученике које су чинили дидактичке играчке и слатко-слани пакети.

 

Директор школе је захвалио представницима Фондације на поклонима и Општини Звездара за средства која су из општинског буџета опредељена школи за текуће одржавање и упознао је госте са радом школе.

 

Владан Јеремић је изразио задовољство, јер је школа добро прилагођена потребама ученика са сметњама у развоју и у њој, између осталог, постоје сензорна и слана соба, као и други уређаји и опрема који олакшавају ученицима са сметњама у развоју похађање наставе.

„Општина ће покушати да обезбеди средства за набавку спољног лифта чиме ће бити олакшани услови рада за 95 ученика школе”-рекао је Јеремић и истакао да ће Општина Звездара наставити да прати потребе звездарских основних школа и да им средствима из буџета Општине кроз текуће одржавање омогући што квалитетнији рад.

 

Председница Фондације „Иницијатива 21” Дајана Пауновић је рекла да јој је драго што је, у сарадњи са Општином Звездара, посетила ОШ „Бошко Буха” и постала део једне хумане приче која је везана за ученике ове школе.

„Настојаћемо да у наредном периоду сагледамо начин на који Фондација може да помогне малишанима ове школе”-рекла је Дајана Пауновић.