Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић данас је обишао инфраструктурне радове који су у току на више локација на територији општине.

 

Владан Јеремић је прво посетио мајсторе који обављају радове на уређењу платоа испред Месне заједнице „Ћирило и Методије” у Учитељској улици, који су финансирани из буџета Општине, да би након тога посетио Основну школу „Владислав Петковић Дис”, у Великом Мокром Лугу, у којој га је дочекала директорка школе Татјана Галић која га је обавестила о току радова који се одвијају у дворишту и на теренима школе.

 

Након овога, председник ГО Звездара је обишао радове у улици Косте Нађа у Миријеву у којој се у непосредној близини ОШ „Павле Савић” прави теретана на отвореном, чију израду суфинансирају Министарство омладине и спорта и Градска општина Звездара, као и радове на асфалтирању паркинг места у истој улици који се финансирају из буџета Општине.

 

Обилазак терена је настављен у Малом Мокром Лугу у коме је Јеремић прво обишао парцелу површине 45 ари у улици 29. новембра у којој се, у заједничком пројекту Општине Звездара и Министарства за заштиту животне средине, обављају радови на уређењу, након којих ће овде бити посађено 160 садница смрче и брезе које ће допринети да ваздух у овом делу општине буде чистији, али и да се спречи појава клизишта, а после овога је посетио Цркву Светог Трифуна у улици 20. октобра у којој су, на основу одлуке Скупштине ГО Звездара о издвајању средстава из буџета Општине, изграђене гранитне степенице и прилази у храм, замењена дотрајала стпларија и урађено покривање капеле бакром.

 

Обилазак терена завршен је у улици Руже Јовановић у којој се обављају радови на асфалтирању улице који су финансирани средствима из општинског буџета.

 

Након завршеног обиласка Јеремић је истакао да је задовољан темпом којим се реализују започети радови на ових 7 локација и истакао да све ово потврђује да се Звездара свакога дана све више развија, а Општина показује бригу за потребе становника општине.

„Окончањем започетих радова становници Звездаре добиће места погоднија за живот, а Звездара ће бити уређенија што нам је, као одговорној јединици локалне самоуправе, приоритет”-рекао је Јеремић.