Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је заједно са помоћником председника др Славољубом Николићем и члановима Већа, Славком Бабићем, Милошем Стојиљковићем, Станком Радовановићем и Горданом Мишев обишао радове на замени котларнице у  Основној школи „Владислав Петковић Дис“ у Великом Мокром Лугу.

 

Представнике Општине је примила директорка Татјана Галић, изразивши своју захвалност Министарству заштите животне средине, Секретаријату за заштиту животне средине и Општини Звездара за реализацију овог пројекта.

„Тренутно се врше радови на демонтирању старе котларнице која је радила на мазут дуги низ година. Уградњом другог котла који ће радити на пелет повећава се енергетска ефикасност коришћењем здравијих енергената, самим тим  ученици и наставници радиће и живети у здравијем окружењу“, истакла је Галићева.

 

Председник Владан Јеремић је заједно са сарадницима обишао и радове који се изводе на  објекту амбуланте Дома здравља у Великом Мокром Лугу. За реализацију ових радова издвојена су средства из буџета ГО Звездара.

„Тренутно се врше радови на реконструкцији дела крова и фасада објекта. Очекујем да ће у другој половини септембра бити завршени радови чиме ће овај објекат који иначе опслужује око  пет хиљада наших суграђана бити у потпуно другачијем издању, а иначе су урађене и стазе око амбуланте“, нагласио је Јеремић.

 

Представници Општине су на крају обишли и завршне радове на објекту Oпштинског услужног центра у Малом Мокром Лугу чије отварање је планирано за 1. септембар. Комплетни радови су финансирани из општинског буџета. Поред услужног центра, суграђанима ће бити доступне и услуге Поште, а биће отворена и канцеларија Полицијске станице Звездара.