На празник Светог великомученика Пантелејмона, 9. августа 2023. године, Његово преосвештенство епископ топлички Петар, викарни епископ Његове светости патријарха српског Порфирија, служио је литургију, пред великим бројем присутних верника, у истоименом храму у Миријеву. Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, са старешином Храма Светог великомученика Пантелејмона јерејем Јованом Јефтенићем.

 

Након одржане литургије и освештења славских дарова поводом храмовне славе епископ Петар је уручио председнику Градске општине Звездара Владану Јеремићу Грамату на којој пише:

 

„Порфирије божјом милошћу православни архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски додељује ову Грамату господину Владану Јеремићу, председнику општине Звездара за показану несебичну љубав и ревност према Српској Православној Цркви, а посебно за изузетан допринос Храму Светег виликомученика Пантелејмона у Миријеву.

Дародавцу, господину Владану и његовој породици желимо од Господа и Спаса нашег Исуса Христа и Светог великомученика Пантелејмона свако истинско добро и успех у даљем животу и раду.

 

Дано у првопрестоном граду Београду 23. августа 2023. године.

С благословом патријарха српског Порфирија”

 

Захваљујући се на великој части и признању које је добио Владан Јеремић је истакао да је, поред Грамате патријарха Порфирија коју је добила Општина Звездара са њим на челу, ово најзначајније признање које је добио, овом приликом за помоћ Храму Светог великомученика Пантелејмона у Миријеву.

„Част ми је да примим овако значајно признање које сведочи о доброј сарадњи Градске општине Звездара са храмовима Српске православне цркве на територији општине”-рекао је Јеремић и истакао да ће и у наредном периоду Општина, према својим могућностима, наставити да помаже рад храмова СПЦ на својој територији.