У Библиотеци „Бранко Миљковић” је представљено друго издање збирке песама „Писма из прастаре будућности” (2021.) Братислава Милановића.

 

Књигу су представиле  књижевне критичарке Соња Миловановић и Мина Ђурић. Критичке осврте употпунило је казивања већег броја песама  Братислава Р. Милановића док је модератор разговора са учесницима био  Живко Николић.

 

Братислав Милановић је објавио око двадесет књига песама и скоро за сваку је добио неку од значајних књижевних награда. Објављена су  два обимна зборника есеја о његовом стваралаштву, а  заступљен је и у свим значајним антологијама српске поезије објављених код нас и у свету.

 

Једино је збирка песама „Писма из прастаре будућности” (2009), од критичара истакнута као најцеловитије оствараење Братислава Р. Милановића, остала без икакве награде све док прошле године није у Банатском Новом Милошеву, у организацији Културног центра Банатско Ново Милошево, добила награду „Грамата Песничке Републике” која се додељује књизи која није добила ни једну награду, а награду је заслужила. Део те награде је објављивање другог издања награђене књиге.