Храм Покрова пресвете Богородице у Кајмакчаланској улици, у коме су завршени радови на санацији који су финансирани из буџета Општине, посетиo је данас председник Градске општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима у коме их је примио старешина Храма проројереј ставрофор Јовица Вићентијевић.

 

Јеремић је нагласио да је сарадња са Српском православном  црквом посебно важна. „Због великог броја верника који посећују објекте Српске православне цркве на општини, Градска општина Звездара је одлучила да средствима из буџета ове године помогне извођење радова у Храму Покрова пресвете Богородице и Храму Светог Трифуна у Малом Мокром Лугу. Ово је први пут да су средствима из буџета Општине омогућени радови на верским објектима на Звездари, јер су претходних година средства из буџета била опредељена за КБЦ „Звездара” и Полицијску станицу Звездара ”- рекао је Јеремић и истакао да ће Општина средствима из буџета наставити да помаже рад институција на својој територији.

 

Старешина Храма Јовица Вићентијевић је захвалио Градској општини Звездара истакавши да је сарадња верских и државних институција веома важна, додавши да је санација просторија Храма омогућила боље услове за свештенство, као и вернике који долазе у цркву.

 

На крају разговора, старешина Храма проројереј ставрофор Јовица Вићентијевић је, у знак захвалности, Владану Јеремићу поклонио икону Пресвете Богородице.