Млади каратисти Карате клуба „Камакура” из Миријева, предвођени тренером Душаном Поповићем, посетили су данас Градску општину Звездара у којој су их примили председник општине Владан Јеремић и чланови општинског Већа Мирослав Лазић, Станко Радовановић и Богдан Лековић.

Владан Јеремић је рекао да је велика част за Општину што су је посетили млади чланови Карате клуба „Камакура” који су на недавно одржаном Светском првенству у шотокан каратеу у Зрењанину освојили 10 медаља у борбама.

„Ваш успех на Светском првенству у Зрењанину показује да се највећи успеси постижу озбиљним и преданим радом, а ваш успех је још већи када знамо да је на овом Светском првенству, у организацији Шотокан карате савеза Србије, учествовало 1250 такмичара из 29 земаља са 4 континента”-рекао је Владан Јеремић и истакао да је Градска општина Звездара посебно поносна на успехе младих Звездараца и да настоји да им пружи помоћ и подршку како би постигнути резултати били све бољи.

Тренер Карате клуба „Камакура” Душан Поповић је захвалио представницима Општине на овом пријему који је показао да ГО Звездара поштује успех чланова Карате клуба „Камакура” на Светском првенству у Зрењанину  и истакао да су овде и други чланови Клуба.

„Већ пуних пет година са сваког европског и светског такмичења чланови КК „Камакура” доносе медаље и ови млади људи су, поред тога што су успешни спортисти, и одлични ученици”-рекао је Душан Поповић и додао да су када је у питању карате, они прво каратисти, па тек онда такмичари и да су на Првенству Србије, које је одржано у јуну ове године освојили 11 златних, 7 сребрних и 4 бронзане медаље.

Медаље су на Светском првенству у Зрењанину освојили: Стеван Стојиљковић (злато), Милош Љубоја (злато и сребро), Тара Живковић (2 сребра), Анђела Поповић (2 бронзе), Немања Николић (бронза), Теодора Василевски (бронза) и Лука Добрић (бронза).

На Светском првенству су учествовали и такмичари који су остварили запажене резултате, али нису освојили медаље: Матеја Живковић, Урош Николић, Бошко Јанићијевић, Алекса Василевски, Нина Ковач и Милош Груловић.