Председник и заменик председника Градске општине Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић присуствовали су свечаности која је, у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, одржана у Хотелу Мона Плаза и на којој су уручена признања најбољим спортистима са инвалидитетом, појединцима и клубовима, за изузетне спортске резултате постигнуте у 2023. години.

Владан Јеремић је рекао да Градска општина Звездара подржава успехе свих спортских организација са Звездаре, а да посебну пажњу посвећујемо спортистима са инвалидитетом на чије смо резултате изузетно поносни.

„Драго ми је што су, поред награђених спортиста који су остварили изузетне резултате, признања добили и појединци и организације које су подржале реализацију активности ССОСИБ, а међу њима се налазе и они са Звездаре. Градска општина Звездара и СЦ „Олимп-Звездара” већ више година подржавају активности Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда и ова међусобна сарадња, која је на високом нивоу, биће настављена”-рекао је Јеремић.

 

Генерални секретар ССОСИБ Немања Радовић је истакао да је изузетно поносан на успехе спортиста са инвалидитетом у прошлој години и додао да са овим признањима ССОСИБ жели да се захвали онима који су посебно допринели развоју спорта и унапређивању положаја ове популације у Београду.

 

Председник Савеза Драженко Митровић, бивши параолимпијац и светски првак, је приликом доделе медаља честитао свим добитницима и пожелео им срећу на предстојећим великим такмичењима са жељом да што више спортиста са инвалидитетом осети чари учешћа на Параолимпијским играма.

 

За најбољу спортискињу са инвалидитетом проглашена је Сашка Соколов, сјајна атлетичарка која је освојила 2 сребрне медаље на светском првенству у пара атлетици, док је за најбољег спортисту Београда за 2023 годину проглашен Филип Граовац, освајач златне медаље на Светском првенству у бацању чуња. Награду за врхунски резултат ове године освојила је Тијана Стаменовић за постигнуте резултате на светском и на европском првенству у теквондоу, а изузетна спортска постигнућа ове године остварили су и Јелена Рашић и Немања Матијашевић.