Еколошко-креативном радионицом „Чоколадна јабука“ у ОШ „Драгојло Дудић“ у петак, 28.октобра 2022. од 10 до 11 сати, наставља се  циклус радионица за децу и младе у оквиру нових пројеката на тему заштите животне средине: „Три Р“, „Луткарско позориште“ и „Срећа без смећа“.

 

Партнерска удружења Звездарски еколошки центар ЗЕЦ и Друштво за очување, ревитализацију и промоцију старих заната „Чувари заната“, уз финансијску подршку ГО Звездара и Града Београда, започела су нови цилклус забавне еко креативне едукације за децу и младе у новој школској години на тему заштите животне средине кроз три сегмента: отпад, креативна рецилкажа и заштита здравља.

 

Креативна рециклажа је један од начина смањења огромне количине отпада коју генеришемо, а заштита здравља је тема која се надовезује.Предвиђене пројектне активности уобличене су у инерактивне свеобухватне радионице са фокусом на заштити животне средине.

 

Пројекти се прожимају у сваком смислу, а користећи се уметношћу (креативна рециклажа), креативношћу, вештинама старих заната, употребом драмских техника у образовно-васпитне сврхе, едукација деце и младих на радионицама одвија се на јединствен, забаван и релаксирајући начин.

 

Оригинално осмишљени „еду-реквизити“ за радионице изазивају код деце позитивне реакције, а то је најсрећнији начин за усвајање знања.

 

Радионице „среће и знања“ биће настављене и у овој школској години. У договору са ученицима и наставницима планирано је да се радионице одржавају сваког петка током ове школске године у ОШ „Драгојло Дудић“, а Зец и „Чувари заната” поклањају деци Еко песмарицу и бојанку које су резултат вишегодишњег рада и промоције очувања здравља, природе и средине у којој живимо.

 

Креативна рециклажа мора бити забавна!