Десету годину Градска општина Звездара и Волонтерски сервис Звездаре расписују „Конкурс за избор најволонтерске акције“. Конкурс је намењен ученицима основних и средњих школа на територији Звездаре који, уз помоћ својих професора и наставника као ментора, треба да осмисле и реализују волонтерске акције у 2022. години са циљем унапређења квалитета свакодневног живота њихових вршњака, као и суграђана свих генерација и промовисањe идеје волонтирања на Звездари.

Конкурс је отворен од дана објављивања до 20. новембра, а презентације реализованих акција учесници треба да доставе до 30. новембра на назначену електронску адресу у тексту Конкурса.

Све пријављене акције ће традиционално бити јавно представљене 5. децембра у Скупштинској сали у згради Општине у оквиру обележавања Међународног дана волонтера – 5. децембра.

Као и претходних година, најуспешније волонтерске акције ће изабрати жири у чији састав улазе представници свих учесника конкурса и Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре. За „најволонтерске акције“ у 2022. години Градска општина Звездара је припремила вредне награде.

Упркос томе што у протеклој 2021. години због лоше епидемиолошке ситуације Општина није расписала овај конкурс, ученици основних и средњих школа су реализовали осам акција које су представили поводом Међународног дана волонтера и тиме доказали да на нашој општини млади знају колико је волонтирање важно за све генерације.

Текст Конкурса у целини као и Пријавни формулар можете преузети у прилогу :

-Најволонтерска акција-текст Конкурса

-Пријавни формулар