Настојећи да младима основношколског и средњошколског узраста, који летњи распуст проводе у Београду, помогне да летње дане искористе на најбољи начин, Волонтерски сервис Звездаре организује неколико циклуса једнодневних едукативних и креативних програма у просторијама  Сервиса, Булевар краља Александра 395.

У једном дану група заинтересованих младих који се пријаве за учешће присуствоваће циклусу од 3 едукативно-креативне радионице. Позивају се млади да се према својим интересовањима пријаве за предложене циклусе радионица које ће бити реализоване током следеће седмице. Предвиђено је да у групама буде до 12 полазника који треба да се пријаве путем меила на адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs. Групе се формирају до попуне предвиђеног броја. У меилу обавезно треба навести: за који дан се кандидат пријављује, име и презиме, датум рођења и контакт телефон.

 

Током следеће седмице, реализоваће се следећи програм:

У среду 19.јула:

  1. Од 10,00 до 10,50 часова, радионица „Загризи здраво“, Удружење сви на вагу, радионичарка Милка Раичевић, нутрициониста,
  2. Од 11,00 до 12,15 часова, радионица „Наше слободно време“, радионичарка Радмила Урошевић, социолог,
  3. Од 12,30 до 14,00 часова Креативна оригами радионица, радионичарке волонтерке Сервиса.

 

У четвртак, 20.јула:

  1. Од 10,00 до 10,50 часова, радионица „Загризи здраво“, Удружење сви на вагу, радионичарка Милка Раичевић, нутрициониста,
  2. Од 11,00 до 12,30 часова Креативна радионица сликања, радионичарка Јелена Митровић, академска сликарка,
  3. Од 12,40 до 14,00 часова, радионица „Наше слободно време“, радионичарка Радмила Урошевић, социолог.

 

Поред учења и забаве, предвиђено је да млади у Волонтерском сервису Звездара дан проведу у дружењу и међусобном упознавању. За последњу седмицу у јулу Волонтерски сервис Звездаре ће благовремено објавити нови распоред радионица у оквиру програма „Распуст у Волонтерском сервису“.

 

Све радионице су бесплатне а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.