Градска општина Звездара за ученике основних школа организује Сајам образовања, у среду, 20. априла 2022. године, од 12 до 14 часова у холу Београдске академије пословних и уметничких струковних студија, Краљице Марије 73.

 

За овогодишњи Сајам образовања учешће је пријавило 28 београдских државних и приватних средњих школа, а одржаће се у склопу Фестивала образовања, културе, уметности и спорта 22 – ФОКУС 22. Ученици звездарских основних школа ће организовано са својим наставницима посетити Сајам, а позив је упућен и другим заинтересованим школама. ФОКУС 22 организује Београдска академија пословних и уметничких струковних студија (БАПУСС), уз подршку Градске општине Звездара.

 

Богат фестивалски програм започеће музичким програмом на платоу испред Академије, у 10 часова. У оквиру ФОКУС-а организоваће се Сајам привреде и Сајам стручне праксе, а своје програме за младе представиће и Темпус Фондација и Национална служба за запошљавање. На 50 изложбених штандова, намењених привредницима из целе Србије, посетиоци ће имати прилику да се упознају са производима, али и успешним пословним причама из различитих делатности, а студенти БАПУСС ће овом приликом моћи да добију све информације у вези са обављањем стручне праксе у једној од 50 организација које учествују на фестивалу. БАПУСС организује бесплатне обуке за средњошколце и посетиоце ФОКУС-а на следеће теме: Обрада видеа, звука и слике, Креирање успеха. Све што сте хтели да знате о друштвеним мрежама – како поставити садржај и постићи циљ.

 

На платоу испред Академије, студенти уметничког одсека провешће посетиоце кроз виртуелни ентеријер, показати им како настаје уметничко дело кроз израду Street wall art композиција, представити поступак 3Д штампе, научити како се цртa по моделу, фотографишу портрети и још много тога.

 

Улаз је бесплатан за све посетиоце.

Списак школа