У холу Београдске академије пословних и уметничких струковних студија одржан је Сајам образовања на којем је своје програме представило 27 средњих школа. Овогодишњи Сајам образовања је реализован у склопу Фестивала образовања, културе, уметности и спорта.

 

Ученици осмог разреда звездарских основних школа су у пратњи наставника посетили Сајам и информисали се о условима за упис у школу и програмима. Кишовито време је допринело да одзив осмака буде нешто мањи од планираног. То није омело средњошколце да направе добру атмосферу. Маштовито су представљали своју школу, а имали су и прилику да се информишу о студијским програмима БАПУСС. И једни и други су могли да уживају у музичком програму и пробају производе организација које су учествовале на Сајму привреде. Национална служба за запошљавање и Темпус Фондација су представили своје програме за младе. Студенти и средњошколци су се информисали о програмима плаћене стручне праксе, обукама, програмима за развој предузетништва, а представљени су им и могућности у оквиру Ерасмус + програма.

 

Тим организатора овогодишњег Фестивал ФОКУС 22 је још једном демонстрирaо одличне организационе вештине, и уз тим волонтера студената, био сјајан домаћин ученицима.