Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић примио је у Општини шампионку Европе у убрзаном шаху Веру Вујовић, њену сестру Наду, оца Небојшу и свештеника Борислава Петрића, председника Шаховског клуба „Миријево”. Догађају је присуствовао и члан општинског Већа задужен за спорт Мирослав Лазић.

 

Владан Јеремић је честитао Вери Вујовић на освојеном првом месту у убрзаном шаху и на сребрној медаљи у брзопотезном шаху, које је освојила у категорији девојчица старости до 12 година, на Шампионату Европе у Термама Чатеж у Словенији.

„Причињава нам задовољство што смо имали прилику да у Општини Звездара угостимо европску шампионку женског FIDE мајстора са WFM титулом Веру Вујовић, њену сестру Наду и оца Небојшу, као и свештеника Борислава Петрића, председника Шаховског клуба „Миријево” у коме Вера тренира. Поносни смо на Верин успех и освајање WFM титуле чиме је ова девојчица из Миријева постала најмлађа такмичарка из Србије са овом титулом у историји нашег шаха. Успеси Вере Вујовић и других наших младих репрезентативаца на Шампионату Европе потврђују да српски шах очекује светла будућност..

Градска општина Звездара ће и убудуће наставити да помаже развој спорта на својој територији и да подстиче младе да се што више баве спортом”-рекао је Јеремић и Вери Вујовић и члановима њене породице пожелео много нових успеха.