Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је данас у Општини  одржао састанак коме су присуствовали директори основних и средњих школа са Звездаре, представници Полицијске станице Звездара, ПУ Звездара, Дома здравља Звездара и других институција са територије општине. Састанку су присуствовали и помоћник градског секретара за образовање Саша Стојановић, као и представници руководства Општине Звездара.

 

Владан Јеремић је рекао да се овај састанак одржава, као и сваке године, пре почетка нове школске године, јер је жеља Општине да почетак нове школске године, као и њен даљи ток, протекну у најбољем реду, а да је од изузетног значаја да ученици безбедно и адекватно похађају наставу. Он је обавестио присутне да ће ове године у звездарске основне школе кренути 1660 ђака првака за које је Општина обезбедила ранчеве које ће им поклонити и пожелети срећан полазак у школу и пуно успеха у даљем школовању.

 

Командир Полицијске станице Звездара Иван Вучетић је обавестио присутне о стању безбедности на општини и истакао да ће ради веће безбедности од 1. септембра у свим звездарским школама бити присутни полицијски службеници. Он је похвалио сарадњу коју Полицијска станица Звездара има са школама на општини и истакао да се евентуални проблеми најбоље могу решити добром сарадњом са школама.

 

Присутнима се обратио и Саша Стојановић који је рекао да је Секретаријат у свакодневном контакту са основним и средњим школама на Звездари, а да је тренутно у току набавка и подела бесплатних уџбеника за ученике основних и средњих школа на територији града како би сви ученици за нову школску годину имали потребне уџбенике.

 

На састанку је разговарано и о текућем одржавању, а директори школа су обавештени да је потребно да Општини доставе годишње извештаје о раду за претходну школску годину, као и податке о освојеним наградама на републичким и међународним такмичењима. Представници школа су замољени да Општини доставе податке о броју ученика са инвалидитетом  и обавештени о раду општинске Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом.