У Градској општини Звездара одржан је састанак којем су присуствовали директори звездарских основних и средњих школа, представници ПУ „Звездара“ и представници Полицијске испоставе Звездара. Састанку су присуствовали и председник ГО Звездара Владан Јеремић, градски секретар за образовање и дечију заштиту Ненад Радић, доктор биотехничких наука Милија Булатовић и представници руководства Градске општине Звездара.

 

Владан Јеремић се захвалио присутнима и рекао да је Општина Звездара из буџета издвојила 17 милиона динара како би свим звездарским школама били обезбеђени потребни услови за рад.

 

Градски секретар за образовање и дечију заштиту Ненад Радић је позвао присутне да изложе проблеме са којима се школе суочавају из домена надлежности Секретаријата за образовање и дечију заштиту и најавио подршку школама у решавању наведених проблема. Позвао је директоре школа да доставе предлоге пројеката на Јавни конкурс за доделу средстава  прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења који је објавило Министарство правде.

 

Др Милија Булатовић је упознао директоре школа и ПУ „Звездара“ са могућностима рационализације потрошње електричне енергије и позвао присутне да припреме пројектну документацију како би могли, преко Општине, да аплицирају за средства Министарства рударства и енергетике.

 

Томислав Алавања је обавестио присутне да Градска општина Звездара планира учешће на конкурсу пројектом који подразумева опремање средњих школа ЛЦД тотемима који би омогућили квалитетније информисање ученика, наставника и родитеља о активностима школе, као и могућност комуникације са другим релевантним институцијама и сервисима.

 

Директори школа су истакли добру сарадњу са школским полицајцима и другим представницима Полицијске испоставе Звездара и Миријево. Посебно је наглашена потреба за повећањем броја ангажованих школских полицајаца, а нарочито за ОШ „Владислав Петковић Дис“ и ОШ „Драгојло Дудић“ које једине немају школског полицајца.

 

Одлука и Предлог одлуке