Споразум о сарадњи Градске општине Звездара и општине Херцег Нови потписали су у Општини Звездра председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и председник општине Херцег Нови Стеван Катић. Потписивању Споразума присуствовали су одборници Скупштине ГО Звездара, представници руководства ГО Звездара и представници Општине Херцег Нови.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је рекао да има осећај задовољства и поноса, јер је реализована лепа иницијатива која је довела до потписивања Споразума о сарадњи.

„Звездара и Херцег Нови имају много тога што их повезује, а овај Споразум о сарадњи ће, у годинама које долазе, још више приближити грађане Звездаре и Херцег Новог, чиме ће бити потврђено право и нераскидиво пријатељство између наше две општине”-рекао је Јеремић и честитао присутнима потписивање Споразума са жељом да сарадња Звездаре и Херцег Новог буде све боља и боља.

 

Председник општине Херцег Нови Стеван Катић је рекао да му причињава изузетно задовољство што је потписан овај Споразум, јер су формализовани пријатељски и братски односи између Звездаре и Херцег Новог који се развијају послењих неколико година. Он је захвалио на гостопримству и истакао да се у Београду, а сада и на Звездари, осећају као код куће, а тако треба да се осећају и Звездарци и Београђани када дођу у Херцег Нови.

„Овим Споразумом дефинисани су ближи услови сарадње у погледу туризма, привреде, и онога што је посебно важно и за Звездару и за Херцег Нови, културе и спорта.

 

Након потписаног Споразума представници Општине Херцег Нови су са представницима руководства ГО Звездара посетили Храм Покрова пресвете Богородице, у коме их је примио старешина Храма протојереј ставрофор Јовица Вићентијевић, као и Астрономску опсерваторију у којој их је примио директор др Лука Поповић.