Поводом Светске недеље дојења, која се сваке године обележава у више од 170 земаља како би се указало на значај и предности дојења и обезбедила подршка дојењу, у Општини Звездара је данас, у пуној скупштинској сали,  одржан семинар о дојењу. Семинар је одржан у организацији ХУ „Тројка”, у сарадњи са ГО Звездара, у оквиру пројекта „Обележавање Светске недеље дојења” који је подржан и финансиран од стране ГО Звездара и који је у складу са Планом јавног здравља ГО Звездара за период 2021-2026.година.

 

У име Градске општине Звездара присутне је поздравио члан општинског Већа Михајло Мазић који је захвалио ХУ „Тројка” на организацији овог семинара, који је привукао велики број посетилаца заинтересованих за ову тему. Он је рекао да, као отац малог детета, зна колико су за правилан раст и развој деце важни овакви догађаји на којима се могу добити све потребне информације и истакао да је, поред поделе пакета добродошлице за најмлађе Звездарце и поделе ауто седишта за децу, ово још један догађај у низу чијом организацијом Градска општина Звездара жели да поручи колико су јој важни најмлађи суграђани.

 

Семинар је отворила специјалиста за дојење Јелена Перић која је говорила о дојењу у породилишту и успостављању лактације, док је патронажна сестра ДЗ „Звездара” Јасмина Панић акценат ставити на прве дане новог члана породице код куће и представљање патронажне службе на територији општине Звездара.

 

Посетиоци семинара су имали прилику да постављају питања и добију одговоре на све оно шти их је занимало, а након завршеног семинара су истакли да су добили веома важне савете и конкретне одговоре који ће им пуно помоћи.