У организацији Звездарског еколошког центра, под покровитељством ГО Звездара и Националне службе  запошљава, у понедељак, 04.12.2017. са почетком у 17 сати великој сали ГО Звездара, Булевар краља Александра 77,  биће одржана трибина о запошљавању теже запошљивих категорија сзановништва.

Скуп ће отворити заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић, у име Националне службе запошљавања обратиће се Бранислава Познановић, руководилац филијале на Звездари.

Идентификација и побољшање животног стандарда осетљивих и теже запошљивих категорија становништва једино су могући кроз побољшање њихове запошљивости, односно кроз побољшање њиховог статуса на тржишту рада.

Локалним акционим планом запошљавања Градске општине Звездара за 2017. годину утврђени су приоритети и мере за унапређење запослености и смањење незапослености на територији ГО Звездара , са посебним фокусом на теже запошљиве категорије становништва, и то: младе до 30 година, старије од 45 година, нарочито жене, особе са инвалидитетом, жртве породичног насиља и Роми.

Национална Служба запошљавања са аспекта тржишта рада и акционих планова запошљавања даће свој допринос у делу подршке и сарадње са Општином Звездара у економском оснаживању теже запошљивих  категорија суграђана кроз активне програме запошљавања попут функционалног описмењавања и обуке на радном месту, чиме би Општина на квалитетан и одржив начин могла да утиче на превазилажење стања зависности од социјалних служби.

Звездарски еколошки центар представиће категорије теже запошљивих лица, са фокусом на младе до 30 година, као и на старије од 45 година, нарочито жене.

Искуства и примере добре праксе у запошљавању младих представиће немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ Србија.

Циљ овог скупа је сагледавање различитих аспеката овог проблема и могућих решења, доношења заједничких закључака ка унапређењу положаја теже запошљивих лица.