Настојећи да младима основношколског и средњошколског узраста, који летњи распуст проводе у Београду, помогне да летње дане искористе на најбољи начин, Волонтерски сервис Звездаре током августа наставља да организује програм „Распуст у Волонтерском“ у просторијама Сервиса, Булевар краља Александра 395.

 

Позивају се млади да се, према својим интересовањима, пријаве за предложене радионице које ће бити реализоване током августа, наредне две седмице. Предвиђено је да у групама буде до 12 полазника који треба да се пријаве путем телефона 011/286 44 26 уторком и четвртком од 9 до 14 часова или на имеил адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs . Групе се формирају до попуне предвиђеног броја. У меилу обавезно треба навести: за који дан се кандидат пријављује, име и презиме, датум рођења и контакт телефон.

 

Током следеће две седмице, биће реализовани следећи програм:

 

У уторак,  8. и 15.августа:

Од 10 до 11,50 часова, креативна радионица на којој ће полазници научити да израђују и осликавају маске у „маше“ техници са мотивима по избору (ликови из бајки,филмова, маште полазника и др.) уз инструкције и вођење радионичарке волонтерке  Мирјане Дамњановић.

Од 12 до 12,50 часова, квиз „Мозгалица“, водиће га волонтери Волонтерског сервиса Звездаре.

 

У четвртак, 10.и 17.августа:

Од 10 до 11,50 часова, Креативна радионица сликања, радионичарка волонтерка Јелена Митровић, академска сликарка.

Од 12 до 12,50 часова, квиз „Мозгалица“, водиће га волонтери Волонтерског сервиса Звездаре.

Поред учења и забаве, предвиђено је да млади у Волонтерском сервису  проведу време у дружењу и међусобном упознавању.

 

Све радионице су бесплатне а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара, а полазници са собом треба да понесу своју машту, радозналост и спремност да науче нешто ново.