У циљу припреме за почетак нове школске године у великој сали ГО Звездара  одржан је редован састанак председника Градске општине Звездара Владана Јеремића и његових сарадника са директорима звездарских образовно-васпитних установа (Предшколска установа Звездара, основне и средње школе) и представницима Полицијске станице Звездара, Дома здравља Звездара и Центра за социјални рад – Одељење Звездара.

 

Председник Општине Владан Јеремић је поздравио све присутне, захвалио им се на досадашњој сарадњи и пожелео успешну нову школску годину.

 

„Посебно сам поносан на чињеницу да је ове године највећи број ученика звездарских школа који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима, то је за сваку похвалу и вама који радите са том децом. Поводом Дана општине, као и претходних година, додељиваћемо награде тим вредним ученицима“, рекао је Јеремић и додао да ће буџет који је намењен за потребе школа бити већи у 2023. години.

 

На дневном реду су биле теме о реализацији пројеката и текућем одржавању, а према информацијама добијеним од директора основних и средњих школа, све образовно-васпитне установе на Звездари су спремне за почетак школске 2022/23. године. У први разред основне школе, у 13 основних школа до сада су уписана 1.514 ученика, упис још увек траје, па се очекује да ће тај број бити и већи.

 

На крају састанка председник Општине је још једном изразио задовољство сарадњом установа и институција на Звездари и најавио да ће се током целе школске 2022/23. године наставити већ устаљена пракса одржавања оваквих састанака у циљу интензивирања сарадње.