Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда организовало је  по 12. пут традиционалну спортску манифестацију „Игре без граница на води“ која се одржала на базенима  СЦ „Олимп“ Звездара. Главни покровитељи манифестације били су Општина Звездара и Секретаријат за спорт и омладину града Београда. Испред Општине Звездара присуствовали су Драгана Ђурић, заменица председника Општине, заједно са члановима Већа, Богданом Лековићем, Славком Бабићем, Мирославом Лазићем и Станком Радовановићем.

 

Манифестацију је отворила заменица председника Општине Звездара Драгана Ђурић. „Мени је велико задовољство да данас имам част да вас поздравим испред ГО Звездара и у своје лично име, уједно да вас похвалим и оснажим да оваквих сусрета буде што више, а ми ћемо се у ГО Звезадара трудити да помогнемо у томе“, рекла је Ђурићева.

 

Богдан Лековић, члан Већа је истакао да ове игре значе онај прави олимпизам, није важно победити, важно је учествовати. „Велико хвала Друштву за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, Спортском савезу особа са инвалидитетом Београда, и „Олимпу“ на организацији. Желео бих да се захвалим и градоначелнику Александру Шапићу, помоћнику градоначелника Цвији Бабићу, Градском саобраћајном предузећу и Секретаријату за јавни превоз који су организовали превоз за децу из Основне школе „Драган Ковачевић“.

 

Више од 100 учесника имало је прилику да ужива у бројним спортским активностима које су биле реализоване око базена ( полигони, боћање, пикадо, бадминтон,…) и у њему, а игре су осмишљене тако да су све особе са инвалидитетом, без обзира на врсту инвалидитета, могле да учествују.

 

Манифестација је била инклузивног карактера и у њој су учествовали и ученици из редовних звездарских школа „Марија Бурсаћ“ и средња „Зуботехничка школа“. Од удружења најбројнији су били чланови Удружења МНРО Звездара,  „Живимо заједно“, „И ми смо овде“, ученици школе „Бошко Буха“ и „Вељко Рамадановић“, Удружења ОСИ „Победник“ и др.

 

Сви учесници су награђени пригодним поклонима и признањима, имали су прилику и да у пријатном амбијенту наставе дружење уз послужење и музику. Овом манифестацијом је уједно обележен и завршетак дивне летње сезоне на базенима СЦ „Олимп“, у којој је уживало више од сто особа са инвалидитетом.