У Градској општини Звездара су, у присуству председника ГО Звездара Владана Јеремића, директора турнира Владана Шкорића и представника тимова учесника извучени су парови по групама Хуманитарног дечјег турнира „За Сергеја”, који у суботу, 9.10.2021. од 9 до 17 сати, организују ГО Звездара и Дечије фудбалске асоцијације/Мини-Макси лига, Турнир на коме учествују деца рођена 2011. и млађа биће одржан по систему Бергерових таблица у Балону Спортског центра „СОС“,  Цветанова ћуприја бр.117ж у Великом Мокром Лугу.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић је поздравио присутне и истакао да му причињава задовољство што је Општина укључена у организацију турнира који је један од догађаја којим се обележава 16. октобар-Дан општине Звездара на коме ће бити прикупљана средства за лечење тешко оболелог десетогодишњег дечака Сергеја Милићевиће.
„Значај овог догађаја је у његовом хуманитарном карактеру и жељи да се помогне малом Сергеју”-рекао је Јеремић.

На турниру учествују екипе: ФК ХАЈДУК Лион, ФК ЗВЕЗДАРА, ШФ „АТАКАНТЕ“, ФК „ДИФ“, ОФК „ЗМАЈЕВИ“, ШФ „ЛАЦИО“, ФК „СОКЕР МР“и ФК „ОЛИМПИК“. Три првопласиране екипе добиће пехаре и захвалнице за екипу и медаље за све играче, а сви учесници добијају мајицу са турнира за успомену.

Догађају су у име Општине Звездара присуствовали чланови општинског Већа Мирослав Лазић, Богдан Лековић, Александар Ђуричић и Душан Игњатовић са сарадницима.

На самом турниру,  биће постављена кутија за прикупљање добровољних прилога а Сергеју можете помоћи и слањем СМС на број 1119 на 3030 или уплатом на динарски рачун:160-6000001216645-30

 

Дечаку Сергеју Милићевићу неопходна је помоћ како би успео да победи болест, и избори се за што квалитетнији живот и срећније детињство. Сергеј има само десет година и болује од тумора на мозгу. Претходних десет година се лечио на клиници Ацибадем у Истанбулу. Имао је бројне интервенције: хемотерапију, зрачење али и три операције.

Ове године је дошло до рецидива болести и потребе за поновном хитном хирушком интервенцијом. Такође, као наставак лечења, неопходна је хемотерапија у таблетама коју је утврдила молекуларна анализа тумора. Планирана је вишемесечна терапија, док на месечном нивоу лекови коштају 4.200 евра. Укупно, Сергеју је за лечење потребно 65.000 евра.

У јулу ове године, Сергеј је са својим родитељима отпутовао у Истанбул на контролни преглед, али током боравка заразили су се короном, коју отац малишана није успео да преживи.

Сав новац који је породица прикупљала за лечење Сергеја био је преусмерен на трошкове лечења Сергејевог оца, Саше.